CONTRABAS OCARINA
 
Sommingen van jullie hebben hem al gezien en gehoord tijdens de Sound Healing Travelers concerten: de contrabas ocarina. Diepe warme klanken die dragen en aarden. Aan alle anderen die dit nog niet gevoeld en ervaren hebben ga ik hem in deze video voorstellen. Dit is een intuitieve improvisatie in raga stijl. Je zult zien en horen hoe deze ocarina klinkt en gebruikt kan worden voor het spelen van geimproviseerde meditatieve muziek in Indiase stijl.
De "drone tone" in de achtergrond wordt gemaakt door de Korg Wavedrum Mini (tanpura sound). De drone tone is de basis toon waar een raga op gebouwd wordt en deze is in dit muziekstuk in C, oftwel de "do". De basistoon van een raga wordt SA genoemd in India. SA staat symbolisch voor de oerklank, die altijd door het universum klinkt, oftwel OM. SA wordt ook wel aangeduid met SADHA of NADA. Deze klank heeft een ontspannende werking en wordt gebruikt tijdens meditaties.
 
Om de video te bekijken klik dan a.u.b. op de volgende Youtube-link:
 

 
Een fijne contrabas ocarina-meditatie gewenst.
 
De trillingen van deze instrumenten komen niet voor 100% tot hun recht in een video-opname. Deze is puur ter demonstratie bedoeld en de werkelijke trillingen kunnen slechts in een live-ervaring beleefd worden.