DE KLASSIEKE GITAAR

..... maar dan niet op de gebruikelijke Spaanse manier bespeeld. Nee, de klassieke gitaar wordt tijdens de klankconcerten op een Indiase meditatieve wijze bespeeld in raga-stijl. 

Een demonstratie daarvan kun je beluisteren in de video hieronder.  Het stuk dat in de video gespeeld wordt is een intuitieve improvisatie. De basistoon van deze raga is D en daarbij is de gitaar gestemd in 432 Hz, welke stemming volgens sommigen een heilzamere werking heeft op ons energiesysteem dan de gebruikelijke Westerse 440 Hz stemming. Tevens is deze improvisatie gebaseerd op de toonladder van een avondraga, dus wellicht het best te beluisteren in de avonduren.

 

 
English text:

THE CLASSICAL GUITAR

In the video on this page John demonstrates how to use the classical guitar for meditative music in Indian style. This is an intuitive improvisation in raga style. You will see and hear how the classical guitar sounds and can be used for playing meditative Indian style improvisational music. The drone tone (basic tone on which a raga is build) is D 432 Hz.