JOHN KREMER

Live online

klankmeditatie concert

week 29

met intuitieve zang, sitarlier, klassieke

gitaar, klankschalen, gongs, kanjira,

tingsha´s en darbuka

===========================

Lieve mensen.


Het online klankmeditatie concert voor week 29, dat vanaf zondag, 12 juli online komt te staan, wordt deze keer opgebouwd met intuitieve zang, de Ganesh sitarlier, klassieke gitaar, klankschalen, gongs, tingsha`s, kanjira en darbuka. Deze keer zal er van het begin tot het einde een Oosters ritme in een zeer meditatief tempo op de achtergrond zijn. Met intuitieve zang en de klassieke gitaar wordt een intuitieve raga gespeeld / geimproviseerd. De klassieke gitaar is in een open stemming gezet, zodat als je alle snaren los aanslaat de grondtoon van de raga klinkt. Hierdoor is de gitaar min of meer als een Indiaas snaren-instrument te bespelen, maar blijft ze tevens haar Westerse klankkarakter behouden. Een interessante combinatie van klank. Tussendoor komen soms de boventoonrijke klanken van de klankschalen, gongs en tingsha´s terug. Tingsha´s zijn 2 kleine cymbalen, die door middel van een koordje verbonden zijn en die een hele hoge toon produceren indien deze voorzichtig tegen elkaar geslagen worden. Tingsha´s horen qua trilling bij het kruinchakra. De kanjira is een kleine handtrommel uit India en de darbuka is een drum uit het Midden Oosten. Deze laatste 2 worden tijdens de finale van het concert gebruikt om weer wat extra Aarde-energie aan te maken.
Snaarinstrumenten in het algemeen, zoals de gitaar en de sitarlier, vertegenwoordigen trouwens een groep instrumenten waarvan een zeer sterke heilzame werking uit gaat (mits op de juiste manier bespeeld). De Ganesh sitarlier wordt tijdens dit concert als drone-instrument gebruikt. Daarvoor zijn speciaal alle snaren in de grondtoon gestemd (SA en PA), zodat er een golf van klank ontstaat wanneer de vele snaren die dit prachtige instrument bezit van boven naar beneden (en andersom) worden aangeraakt.
 
De sitarlier, klassieke gitaar, zang, kanjira en de darbuka zijn afgestemd op de Cis toon, maar dan verlaagd naar een 432 Hz stemming. Deze stemming is o.a. in India heel gebruikelijk, in tegenstelling tot de 440 Hz stemming die wij tegenwoordig hier in het Westen kennen. De 432 Hz stemming heeft volgens velen die tegenwoordig in de klankhealing werkzaam zijn een heilzamere uitwerking in vergelijk tot de 440 Hz stemming. Dit is omdat de 432 Hz stemming meer in overeenstemming is met de kosmische trilling van de Aarde.
Deze Cis-toon, die iets lager ligt dan de Cis die wij hier in het Westen kennen, wordt in India meestal gebruikt als basistoon (SA) voor de sitar. Deze Cis basistoon wordt door John gebruikt voor de sitarlier, de klassieke gitaar en het intuitieve zingen. De darbuka is in een PA stemming ten opzichte van de Cis-toon gestemd, wat dus neer komt op een Gis-toon.
 
Dit 16de online concert, dat ongeveer 1/2 uur duurt, komt dus zondag, 12 juli online te staan. De datum van het concert is fictief en het concert kan gedurende week 29 (van zondag, 12 juli t/m zaterdag, 18 juli) online beluisterd en bekeken worden.
 
Als je interesse hebt om het concert online te bekijken en beluisteren, stuur dan a.u.b. een mailtje naar:

j.kremer@hetnet.nl

Deelnamekosten om het concert te kunnen bekijken zijn Drie euro
(€ 3,--).
 
Als ik jouw aanmelding via e-mail heb ontvangen, dan stuur ik je een mailtje terug met het bankrekeningnummer waar je de betaling naar kunt overmaken.
Vervolgens stuur ik je dan een mailtje met de link die je gebruiken kunt om het concert te openen en te bekijken/beluisteren.
 
Het concert blijft tot en met zaterdag, 18 juli online staan, dus dan heb je een week lang de tijd om de link te gebruiken om het concert te bekijken op een voor jou passend tijdstip. Het concert is intuitief geimproviseerd en ieder concert van John is derhalve anders. Het plan is om iedere zondag een nieuw concert online te zetten waar je je dan steeds weer opnieuw voor aan kunt melden tegen opnieuw betaling van € 3,--.


Lieve groetjes,

John Kremer

============================

FRAGMENTEN VAN ONLINE

KLANKMEDITATIE-CONCERTEN:

Intuitief zingen met klankschalen week 26:


Mantra singing with darbuka week 20:


Klassieke gitaar week 14:Privacyverklaring van John Kremer