JOHN KREMER

Live online

klankmeditatie concert

week 28

met de Seagull Merlin dulcimer, sitarlier

intuitieve zang, klankschalen, gongs

tingsha en darbuka

===========================

Lieve mensen.


Het online klankmeditatie concert voor week 28, dat vanaf zondag, 5 juli online komt te staan, wordt deze keer opgebouwd met intuitieve zang, de Seagull Merlin dulcimer, de Ganesh sitarlier, klankschalen, gongs, tingsha`s en darbuka. Met intuitieve zang en de Seagull Merlin dulcimer wordt een intuitieve raga gespeeld / geimproviseerd. Tussendoor komen soms de boventoonrijke klanken van de klankschalen, gongs en tingsha terug. Tingsha´s zijn 2 kleine cymbalen, die door middel van een koordje verbonden zijn en die een hele hoge toon produceren indien deze voorzichtig tegen elkaar geslagen worden. Tingsha´s horen qua trilling bij het kruinchakra. De Seagull Merlin dulcimer is een vier-snarig snaarinstrument dat oorspronkelijk uit de berggebieden van Amerika en Canada komt. Dit instrument is ook uitermate geschikt voor meditatieve muziek. Snaarinstrumenten in het algemeen vertegenwoordigen trouwens een groep instrumenten waarvan een zeer sterke heilzame werking vanuit gaat (mits op de juiste manier gebruikt). De Ganesh sitarlier wordt tijdens dit concert als drone-instrument gebruikt. Daarvoor zijn speciaal alle snaren in de grondtoon gestemd (SA en PA), zodat er een golf van klank ontstaat wanneer de vele snaren die dit prachtige instrument bezit van boven naar beneden (en andersom) worden aangeraakt. De darbuka is een drum uit het Midden Oosten. Deze laatste geeft nog een ritmisch tintje aan de finale van de klankmeditatie. 
 
De sitarlier, de dulcimer, de zang en de darbuka en de basistoon op de achtergrond zijn afgestemd op de Cis toon, maar dan verlaagd naar een 432 Hz stemming. Deze stemming is o.a. in India heel gebruikelijk, in tegenstelling tot de 440 Hz stemming die wij tegenwoordig hier in het Westen kennen. De 432 Hz stemming heeft volgens velen die tegenwoordig in de klankhealing werkzaam zijn een heilzamere uitwerking in vergelijk tot de 440 Hz stemming. Dit is omdat de 432 Hz stemming meer in overeenstemming is met de kosmische trilling van de Aarde.
Deze Cis-toon, die iets lager ligt dan de Cis die wij hier in het Westen kennen, wordt in India meestal gebruikt als basistoon (SA) voor de sitar. Deze Cis basistoon wordt door John gebruikt voor de sitarlier, de dulcimer en het intuitieve zingen. De darbuka is in een PA stemming ten opzichte van de Cis-toon gestemd, wat dus neer komt op een Gis-toon.
 
Dit 15de online concert, dat ongeveer 1/2 uur duurt, komt dus zondag, 5 juli online te staan. De datum van het concert is fictief en het concert kan gedurende week 28 (van zondag, 5 juli t/m zaterdag, 11 juli) online beluisterd en bekeken worden.
 
Als je interesse hebt om het concert online te bekijken en beluisteren, stuur dan a.u.b. een mailtje naar:

j.kremer@hetnet.nl

Deelnamekosten om het concert te kunnen bekijken zijn Drie euro
(€ 3,--).
 
Als ik jouw aanmelding via e-mail heb ontvangen, dan stuur ik je een mailtje terug met het bankrekeningnummer waar je de betaling naar kunt overmaken.
Vervolgens stuur ik je dan een mailtje met de link die je gebruiken kunt om het concert te openen en te bekijken/beluisteren.
 
Het concert blijft tot en met zaterdag, 11 juli online staan, dus dan heb je een week lang de tijd om de link te gebruiken om het concert te bekijken op een voor jou passend tijdstip. Het concert is intuitief geimproviseerd en ieder concert van John is derhalve anders. Het plan is om iedere zondag een nieuw concert online te zetten waar je je dan steeds weer opnieuw voor aan kunt melden tegen opnieuw betaling van € 3,--.


Lieve groetjes,

John Kremer

============================

FRAGMENTEN VAN ONLINE

KLANKMEDITATIE-CONCERTEN:

Intuitief zingen met klankschalen week 26:


Mantra singing with darbuka week 20:


Seagull Merlin dulcimer week 20:Privacyverklaring van John Kremer