Online klankmeditatie concert

 JOHN KREMER

Online klankmeditatie

concert week 36

Met de Ganesh sitarlier

en intuitieve zang

=========================

Dit keer een online concert-registratie/klankmeditatie met de Ganesh sitarlier en intuitieve zang door John Kremer. De mantra “Om Shree Saraswaty-Ay Namaha” wordt op een intuitieve wijze gezongen en gereciteerd. Deze mantra staat voor de kracht van kennis. Tevens staat Saraswaty in het Hindoeisme voor muziek, kunst, wijsheid en leren. Laat je meevoeren op de intuitief geimproviseerde melodielijnen.

De Ganesh sitarlier is een snareninstrument uit de harp-familie. Een normale lier heeft een klank die enigzins doet denken aan een harp. Echter bij de sitarlier is de brug, waar de snaren overheen lopen dusdanig gebouwd, dat de klank van het instrument veranderd in het geluid van een Indiase sitar. Dit instrument wordt plat liggend op bijv. de bovenbenen bespeeld.
In het algemeen behoren snaren-instrumenten overigens tot de meest heilzame muziekinstrumenten die je kunt vinden op onze planeet, mits op de juiste manier bespeelt.
Op de sitarlier wordt geimproviseerd in een taat (Indiase toonladder). Deze improvisatie gaat puur op gevoel. Tijd voor jezelf om een half uur lang te ontspannen en relaxen op pure klanken.
De stemming is tijdens dit concert in de D-toon als grondtoon (SA-toon), welke toon correspondeert met het miltchakra. Het miltchakra staat o.a. voor creatieve en scheppende energieen.
Het concert vindt tevens plaats in een 432 Hz stemming. Deze 432 Hz stemming is o.a. in India heel gebruikelijk, in tegenstelling tot de 440 Hz stemming die wij tegenwoordig hier in het Westen kennen. De 432 Hz stemming heeft volgens velen die tegenwoordig in de klankhealing werkzaam zijn een heilzamere uitwerking in vergelijk tot de 440 Hz stemming. Dit is omdat de 432 Hz stemming meer in overeenstemming is met de kosmische trilling van de Aarde.
Dit online concert, dat ongeveer 1/2 uur duurt, komt zondag, 5 september online te staan. De datum van het concert is fictief en het concert kan gedurende week 36 (van zondag, 5 september t/m zaterdag, 11 september) online beluisterd en bekeken worden, wanneer het jou het beste uitkomt en hoe vaak je maar wilt.

Deelnamekosten: Vier euro (€ 4,–).

Als je interesse hebt om het concert online te bekijken en beluisteren, stuur dan a.u.b. een mailtje naar:

j.kremer@hetnet.nl

Als ik jouw aanmelding via e-mail ontvangen heb, dan stuur ik je een mailtje terug met het bankrekeningnummer waar je de deelnamekosten naar kunt overmaken.

Vervolgens ontvang je dan op zondagochtend omstreeks 11:00 uur een mailtje met de link die je gebruiken kunt om het concert te openen en te bekijken/beluisteren.
 
Het is de bedoeling dat er iedere week een nieuw concert geplaatst wordt, waar je dan weer opnieuw voor kunt aanmelden (als je dat graag zou willen) tegen opnieuw betaling van € 4,–. 
 
Een fijn klankmeditatie concert gewenst.
Lieve groetjes,

John Kremer

============================

FRAGMENTEN VAN ONLINE

MEDITATIE-CONCERTEN:

 Sitar-gitaar improvisatie week 25 2021:

 Ganesh sitarlier improvisatie week 23 2021:

Seagull Merlin dulcimer en mantra “Om Purnamadah”:

Privacyverklaring van John Kremer