Online klankmeditatie concert

 JOHN KREMER

Online klankmeditatie

concert week 24

Met de Saz Baglama

en intuitieve zang

=========================

Dit keer een online concert-registratie/klankmeditatie met de Saz Baglama en intuitieve zang door John Kremer. De mantra “Om Shree Saraswaty-ay Namaha” wordt op een intuitieve wijze gezongen en gereciteerd. Deze mantra staat voor de kwaliteit en de kracht van kennis. Laat je meevoeren op de intuitief geimproviseerde melodielijnen.

De saz baglama is een klassiek snaren-instrument, dat oorspronkelijk uit Centraal Azië stamt. Het is tegenwoordig zeer populair in Turkije en andere landen in het Midden-Oosten en verder over de hele wereld. In Nederland wordt het instrument meestal saz genoemd, terwijl het eigenlijk officieel baglama heet. Saz is eigenlijk eerder een aanduiding voor snareninstrumenten in het algemeen. Baglama´s zijn er in veel verschillende maten. Deze is de iets grotere broer (of zuster) van de saz cura, die ik 2 weken geleden gebruikt heb en heeft dus een iets diepere klank in vergelijking tot de cura.
Dit instrument is ook zeer geschikt voor klankmeditatie. In het algemeen behoren snaren-instrumenten overigens tot de meest heilzame muziekinstrumenten die je kunt vinden op onze planeet.
Op de baglama wordt geimproviseerd in een taat (Indiase toonladder). Deze improvisatie gaat puur op gevoel. Tijd voor jezelf om een half uur lang te ontspannen en relaxen op pure klanken.
De stemming is tijdens dit concert in de C-toon als grondtoon (SA-toon), welke toon bij het basischakra hoort en derhave voor stabiliteit en aardende energieen staat.
Het concert vindt tevens plaats in een 432 Hz stemming. Deze 432 Hz stemming is o.a. in India heel gebruikelijk, in tegenstelling tot de 440 Hz stemming die wij tegenwoordig hier in het Westen kennen. De 432 Hz stemming heeft volgens velen die tegenwoordig in de klankhealing werkzaam zijn een heilzamere uitwerking in vergelijk tot de 440 Hz stemming. Dit is omdat de 432 Hz stemming meer in overeenstemming is met de kosmische trilling van de Aarde.
Dit online concert, dat ongeveer 1/2 uur duurt, komt zondag, 13 juni online te staan. De datum van het concert is fictief en het concert kan gedurende week 24 (van zondag, 13 juni t/m zaterdag, 19 juni) online beluisterd en bekeken worden, wanneer het jou het beste uitkomt en hoe vaak je maar wilt.

Deelnamekosten: Vier euro (€ 4,–).

Als je interesse hebt om het concert online te bekijken en beluisteren, stuur dan a.u.b. een mailtje naar:

j.kremer@hetnet.nl

Als ik jouw aanmelding via e-mail ontvangen heb, dan stuur ik je een mailtje terug met het bankrekeningnummer waar je de deelnamekosten naar kunt overmaken.

Vervolgens ontvang je dan op zondagochtend omstreeks 11:00 uur een mailtje met de link die je gebruiken kunt om het concert te openen en te bekijken/beluisteren.
 
Het is de bedoeling dat er iedere week een nieuw concert geplaatst wordt, waar je dan weer opnieuw voor kunt aanmelden (als je dat graag zou willen) tegen opnieuw betaling van € 4,–. 
 
Een fijn klankmeditatie concert gewenst.
Lieve groetjes,

John Kremer

============================

FRAGMENTEN VAN ONLINE

MEDITATIE-CONCERTEN:

 Klassieke gitaar in Indiase stijl met sitarlier

week 20 2021:

Meditatieve gitaar met shimmer effect en mantra “Om Shanti”

week 19 2020:

Privacyverklaring van John Kremer