Online klankmeditatie concert

 JOHN KREMER

Online klankmeditatie

concert week 32

Met de klassieke gitaar in Oosterse

stemming en intuitieve zang

=========================

Dit keer een online concert-registratie/klankmeditatie met de klassieke gitaar en intuitieve zang door John Kremer. De mantra  “Lokah Samastah Sukhino Bhavantu” wordt op een intuitieve wijze gezongen en gereciteerd. Deze mantra staat voor vrede. Moge alle wezens in alle werelden gelukkig zijn. Laat je meevoeren op de intuitief geimproviseerde melodielijnen.

De klassieke gitaar zal tijdens dit concert puur akoestisch gelaten worden. De pure zuivere klanken van het instrument op zich, zonder dat daar effecten op toegepast worden. Toch zal het karakter van de gitaar Oosters zijn, omdat deze op een niet gebruikelijke manier gestemd is. Door de open stemming is de gitaar min of meer te bespelen als een Oosters snareninstrument, zoals bijvoorbeeld de sitar.
In het algemeen behoren snaren-instrumenten overigens tot de meest heilzame muziekinstrumenten die je kunt vinden op onze planeet, mits op de juiste manier bespeelt.
Op de gitaar wordt geimproviseerd in een taat (Indiase toonladder). Deze improvisatie gaat puur op gevoel. Tijd voor jezelf om een half uur lang te ontspannen en relaxen op pure klanken.
De stemming is tijdens dit concert in de D-toon als grondtoon (SA-toon), welke toon correspondeert met het miltchakra. Het miltchakra staat o.a. voor creatieve en scheppende energieen.
Het concert vindt tevens plaats in een 432 Hz stemming. Deze 432 Hz stemming is o.a. in India heel gebruikelijk, in tegenstelling tot de 440 Hz stemming die wij tegenwoordig hier in het Westen kennen. De 432 Hz stemming heeft volgens velen die tegenwoordig in de klankhealing werkzaam zijn een heilzamere uitwerking in vergelijk tot de 440 Hz stemming. Dit is omdat de 432 Hz stemming meer in overeenstemming is met de kosmische trilling van de Aarde.
Dit online concert, dat ongeveer 1/2 uur duurt, komt zondag, 8 augustus online te staan. De datum van het concert is fictief en het concert kan gedurende week 32 (van zondag, 8 augustus t/m zaterdag, 14 augustus) online beluisterd en bekeken worden, wanneer het jou het beste uitkomt en hoe vaak je maar wilt.

Deelnamekosten: Vier euro (€ 4,–).

Als je interesse hebt om het concert online te bekijken en beluisteren, stuur dan a.u.b. een mailtje naar:

j.kremer@hetnet.nl

Als ik jouw aanmelding via e-mail ontvangen heb, dan stuur ik je een mailtje terug met het bankrekeningnummer waar je de deelnamekosten naar kunt overmaken.

Vervolgens ontvang je dan op zondagochtend omstreeks 11:00 uur een mailtje met de link die je gebruiken kunt om het concert te openen en te bekijken/beluisteren.
 
Het is de bedoeling dat er iedere week een nieuw concert geplaatst wordt, waar je dan weer opnieuw voor kunt aanmelden (als je dat graag zou willen) tegen opnieuw betaling van € 4,–. 
 
Een fijn klankmeditatie concert gewenst.
Lieve groetjes,

John Kremer

============================

FRAGMENTEN VAN ONLINE

MEDITATIE-CONCERTEN:

 Sitar-gitaar improvisatie week 25 2021:

 Ganesh sitarlier improvisatie week 23 2021:

Mantra “Om Purnamadah” intuitief gezongen:

Privacyverklaring van John Kremer